Colegio Oficial de Ingeniería Geomática y Topográfica
© PER GEOMETRIAM VERITAS

Conveni de col·laboració entre el Col·legi d’Enginyeria Geomàtica i Topogràfica i l’ITeC

23/07/2018 - CATALUNYA - Tema: Convenios
ImagenComentario Sin comentarios
ImagenNoticia

El Col·legi d’Enginyeria Geomàtica i Topogràfica de Catalunya i l’ITeC, han signat un conveni de col·laboració a favor de la promoció de les activitats de la Comissió “Construïm el Futur” (CCF).

La CCF, que depèn del Consell Assessor de la Fundació ITeC es va constituir l’abril de 2015 amb l’objectiu de generar un fòrum de debat obert a tots els agents del sector en el qual fos possible analitzar i debatre la innovació i les tendències de futur en el sector de la construcció molt més enllà dels aspectes conjunturals que determinen el dia a dia del sector. D’entre les moltes àrees de debat que poden ser objectius dels treballs de la CCF, l’evolució dels processos amb els quals opera el sector sobre tot basant-se en la incorporació de noves tecnologies i processos com BIM, constitueix el primer àmbit de treball de la Comissió.

L’objecte del present conveni de col·laboració és l’establiment d’un règim general de cooperació entre el Col·legi d’Enginyeria Geomàtica i Topogràfica de Catalunya i la Fundació ITeC per a la col·laboració en l’àmbit de les activitats de la CCF.

La comissió Construïm el Futur (CCF) ha dut a terme un treball col·laboratiu durant gairebé els últims dos anys orientat a la definició d’un camí de transició que permeti al sector de la construcció evolucionar la forma en la qual ha vingut operant fins ara, per a anar cap a nous processos que ens permetin aconseguir majors graus de qualitat i eficiència. El camí de transició s’ha dissenyat al voltant de set àrees temàtiques que contenen 88 accions específiques que impliquen a tots els agents del sector, tant des de la perspectiva pública com privada.

La realització de cadascuna d’aquestes accions necessita d’un projecte específic que defineixi tots els detalls de la forma en què s’ha de dur a terme. A partir d’aquests projectes es podran començar a desenvolupar les 88 accions. Fins ara els treballs desenvolupats per la CCF han estat assumits de manera generosa i voluntarista per persones designades per cada un dels membres de la CCF però a partir d’aquest punt on ens trobem és necessari disposar dels recursos econòmics per tirar endavant les 88 accions en un termini raonable de 3 a 5 anys.

  • 90651211-95e0-4a13-9f2f-dd1a07aeccf4.jpg